28.02.2019 Redakcia

Talkne

Talkne
Jedlá našich starých mám sa pomaly vytrácajú z receptárov dnešných gazdiniek. Zaspomínajte si s nami na to vaše najobľúbenejšie tradičné jedlo, ktoré vám s láskou vždy pripravila vaša babička. Suroviny: • 300 g múka hladká • 500 ml mlieko • 20 g droždie • 2 ks vajcia • 1 PL • cukor kryštálový • štipka soli • olej na vyprážanie Vo väčšom hrnčeku rozmiešame mlieko, hladkú múku, soľ, vajcia, trochu cukru a droždie. Vymiesime také cesto, ktoré nám hustotou pripomína palacinkové. Necháme ho podkysnúť na teplom mieste približne pol hodinku. Talkniar (špeciálna panvica) zohrejeme a vymastíme. Do jamôk postupne lievame cesto a pečieme ho z obidvoch strán približne jednu minútu. Vychladnuté talkne potrieme lekvárom, tvarohom a posypeme práškovým cukrom. Prajeme veľa radosti pri tradičnom varení a budeme radi, ak sa s nami podelíte o ten váš najlepší recept starej mamy.
Recepty starých materí

Nenašli ste, čo ste hľadali?