02.05.2019 Redakcia

Škorce

Škorce
Jedlá našich starých mám sa pomaly vytrácajú z receptárov dnešných gazdiniek. Zaspomínajte si s nami na to vaše najobľúbenejšie tradičné jedlo, ktoré vám s láskou vždy pripravila vaša babička. Suroviny: - 5 PL kukuričná krupica - 500 ml voda - Soľ - Podľa chuti - (kyslé mlieko, slanina, mak, orechy, cukor) Do vriacej vody pri stálom miešaní prisypávame kukuričnú krupicu. Varíme ju do mäkka. Zhustnutú kašu naberáme na lyžičku a otieraním na okraj misky tvarujeme malé škorce. Hotové škorce sa môžu podávať na viacero spôsobov. Zaliate kyslým mliekom, rozpraženou slaninkou, posypané makom, orechmi a cukrom a preliate maslom. Fantázii sa medze nekladú. Prajeme veľa radosti pri tradičnom varení a budeme radi, ak sa s nami podelíte o ten váš najlepší recept starej mamy.
Recepty starých materí

Nenašli ste, čo ste hľadali?