04.06.2019 Redakcia

Geršňa

Geršňa
Jedlá starých materí Jedlá našich starých mám sa pomaly vytrácajú z receptárov dnešných gazdiniek. Zaspomínajte si s nami na to vaše najobľúbenejšie tradičné jedlo, ktoré vám s láskou vždy pripravila vaša babička. Geršňa Suroviny: - Údené mäso - Krúpy (Geršňa) - Zemiaky - Koreňová zelenina - Soľ - Čierne korenie - Bobkový list Údené mäso poumývame a následne dáme variť spolu s krúpami a bobkovým listom. Keď začnú krúpy mäknúť pridáme do vody koreňovú zeleninu, ktorú sme predtým nakrájali. Mäso vyberieme, nakrájame na malé kúsky a následne vrítime spať do polievky a všetko uvaríme do mäkka. Dochutíme soľou a korením. Prajeme veľa radosti pri tradičnom varení a budeme radi, ak sa s nami podelíte o ten váš najlepší recept starej mamy.
Recepty starých materí

Nenašli ste, čo ste hľadali?