Jedlá našich starých mám sa pomaly vytrácajú z receptárov dnešných gazdiniek. Zaspomínajte si s nami na to vaše najobľúbenejšie tradičné jedlo, ktoré vám s láskou vždy pripravila vaša babička.
Suroviny:
- 1 kg zemiaky
- 50g -60g hladká múka
- 2 vajíčka
- soľ
- korenie
- rasca celá
- majorán
- cesnak
- cibuľa
- bravčová masť
Očistené zemiaky postrúhame najmno, pridáme pretlačený cesnak, cibuľu, koreniny, múku, soľ a vajíčka. Všetko dobre premiešame tak, aby vzniklo hustejšie cesto. Plech vymastíme masťou. Hotové vymiešané cesto dáme na plech. Dáme do rúry a pečieme asi 60 minút na 180-200 stupňov. (Cesto ľahko pripravíme aj na panvici, kde ho opekáme z oboch strán)
Prajeme veľa radosti pri tradičnom varení a budeme radi, ak sa s nami podelíte o ten váš najlepší recept starej mamy.