Jedlá našich starých mám sa pomaly vytrácajú z receptárov dnešných gazdiniek. Zaspomínajte si s nami na to vaše najobľúbenejšie tradičné jedlo, ktoré vám s láskou vždy pripravila vaša babička.
Suroviny:
- zemiaky (4-5 ks)
- soľ
- bobkový list
- celé čierne korenie
- cesnak (2 strúčiky)
- cibuľa
- ocot
- hríby
- olej
- hladká múka
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kúsky a uvaríme v osolenej vode s bobkovým listom, čiernym korením, cesnakom a cibuľou v celku. Výbornú chuť polievke dodajú aj hríby, pokiaľ máme, môžeme ich dať variť so zemiakmi. Po uvarení pridáme zápražku, ktorú si pripravíme z hladkej múky a oleja. Na záver dochutíme polievku octom.
Prajeme veľa radosti pri tradičnom varení a budeme radi, ak sa s nami podelíte o ten váš najlepší recept starej mamy.