Pozvánka na Regionálny Festival Chutí
Horehronie sa aj tento rok premení na raj pre milovníkov sezónnych špecialít. Reštaurácie si pre vás pripravili pestrú ponuku, ktorá uspokojí aj tie najnáročnejšie jazýčky.
Koliba Telgárt – Pod Kráľovou hoľou
Až do konca novembra si môžete v Kolibe Telgárt vychutnať špeciálne menu.
Okrem klasiky ako je pečené kačaciestehno na pomarančoch
s karamelizovanou červenou kapustou a lokšou (alebo knedľou),
ochutnajte aj netradičné chute ako lokša plnená kačacou paštétou s brusnicami
alebo tekvicovú krémovú polievku. Nechýba ani sladká bodka – lokša
plnená džemom s makovou posýpkou.
Gurmánske zastávky v Brezne a okolí
Koliba pod Orechom (Brezno):
Ponúka tradičné pečené kačacie stehno či prsia,
ale aj zaujímavé kombinácie ako kačacie prsia s cviklovým rizotom.
Pre rýchle občerstvenie sú v ponuke kanapky s kačacou paštétou a brusnicami.
Reštaurácia Zimák:
Láka na špeciálnu jesennú ponuku s možnosťou objednávky
pečenej kačky pre 1 až 4 osoby. Vyskúšajte aj delikatesu Kačacie rillettes
alebo mini burger s kačacím trhaným mäsom.
Objednávky sú prijímané už od 1.10.2025
s nutnou rezerváciou min. 48 hodín vopred.
Valdemosa Restaurant (Brezno):
Od 30. 9. do 2. 11. 2025 servírujú
šťavnaté kačacie špeciality pripravené sous vide (stehno alebo prsia).
La Familia pizza & pasta (Brezno):
Prináša kačacie hody do obedového menu
v pondelok, stredu a piatok, dokonca aj s možnosťou dovozu.
Ski Čierny Balog:
Po turistike či prechádzke na vyhliadkovú vežu Urbanov klubúk
si doprajte lokšu plnenú trhaným kačacím mäsom na kapuste
alebo chrumkavé kačacie prsia na kapuste s lokšami.
Chute Nízkych Tatier
Mlyn Bystrá:
V jedinečnej atmosfére Nízkych Tatier si môžete vychutnať
chrumkavú kačku s tradičnými prílohami.
Hody prebiehajú každý víkend v októbri a novembri (týždeň podľa dohody).
Reštaurácia Penzión Kúria na Táľoch:
Má otvorené každý deň a láka na dobré jedlo a príjemnú atmosféru, ktorá zahreje.
Hydinové hody s netradičnými prílohami
Restaurant AlVi: Pripravil špeciálne Hydinové hody. Menu je rozšírené o silný vývar z kohúta a ponúka špeciality ako grilované kačacie prsia s gaštanovou omáčkou a pyré z jesennej zeleninky. Pre väčšie skupiny je tu Gurmán misa Mix (husacie a kačacie mäsko).
Motostop Zadné Halny: Okrem klasiky ponúka aj Modranské kačacie prsia/stehno s vínovo-brusnicovou omáčkou, Pezinské husacie stehno/prsia s madeira omáčkou a pre moderných gurmánov burger s trhaným kačacím mäsom a mangom. Farmárska misa pre viacerých je samozrejmosťou.
Nezabudnite si svoj stôl včas rezervovať, nakoľko mnohé podniky pripravujú špeciality na objednávku, často 48 hodín vopred. Kontakty nájdete priamo na webových stránkach reštaurácií.
Tip pre labužníkov: Okrem hlavného jedla nezabudnite ochutnať ani kačaciu pečeň – či už restovanú na jablkách a cibuľke, ako paštétu s brusnicami alebo plnenú v lokši!
Praktická informácia: Ponuky sú dostupné počas jesenných mesiacov októbra a novembra 2025.